Novinář v popkultuře: Přátelé

Kdo neviděl Přátelé, jako by nežil. Seriál Přátelé svými humornými scénami obletěl celý svět a získal si tak mnoho fanoušků různých věkových kategorií. V každé epizodě se můžeme setkat s Rachel, Monikou, Phoebe, Chandlerem, Rossem a Joeym. V devatenáctém díle osmé série se objeví i novinářka Shelley.

Shelley (Sasha Alexander) je novinářkou píšící pro Seriálový měsíčník, který si nenechal ujít příležitost vyzpovídat vycházející hvězdu soap opery Joeyho Tribbianiho. Shelleyny otázky směřují hlavně k jeho hereckým výkonům, avšak dotkne se i témat osobní roviny.

Shelley působí přátelsky a její vizáž je velmi reprezentativní. Komunikativnost a spontánnost jí dává odvahu k reagování na podněty vyšlé ze strany dotazovaného. Pro její profesi se Shelley hodí zvídavost, kterou oplývá. Jako správná novinářka má bloček na poznámky a diktafon, ze kterého může následně rozhovor přepsat. Otázky, které klade bývají spíše bulvárního charakteru, avšak Shelley na tato témata cílí účelově, neboť ví, co čtenáře Seriálového měsíčníku zajímá nejvíce a snaží se podle toho řídit.

Jedná se o typický  rozhovor s umělcem, kde je hlavním předmětem jeho dílo a projekty, na kterých momentálně, dotazovaný umělec, pracuje. Klade mu také otázky týkající se jeho životosprávy, volného času i přátel.  Pokud si Shelley není jistá respondentovou odpovědí, doptá se na detaily, aby žádná informace nebyla překroucená. Nebojí se použít ani své ženské zbraně, které jí napomáhají z Joeyho vytáhnout i peprnější informace. Shelley je novinářkou pečlivou a to dokonce natolik, že se pro svou práci nebojí obětovat téměř cokoliv.

Joey si celou dobu dává pozor, aby při rozhovoru neřekl žádnou hloupost a pro jistotu nechá zbytek party dohlížet na jeho odpovědi. Když už si myslí, že vše zvládl, položí mu Shelley závěrečnouotázku, kterou v Seriálovému měsíčníku pokládají redaktoři každému herci. „Jaký seriál máte rád?“ Joeyho povaha se naplno projeví a bezmyšlenkovitě odpoví, že na seriály nekouká vůbec a považuje je za ztrátu času. Až poté mu dojde, že tím vlastně urazil své fanoušky a snaží se přimět Shelley, aby tuto odpověď neuváděla. Využije k tomu svou jedinou zbraň a pozve ji na schůzku. Shelley se ve výsledku podvolí Joeymu mužskému šarmu a jeho odpověď nevyužije.

Přidat komentář